Grenå

Jeg ved ganske lidt om min farmor og hendes familie. I år 2013 tog jeg turen til Grenå sammen med min far. Det var nogle intense dage hvor vi bl.a. var på by vandring, besøgte det lokal historiske arkiv, museumsbesøg og familiebesøg.

Da vi var på besøg på den lokale arkiv, spurgte jeg ind til min tipoldefar som hed Skarut til mellemnavn og der var stor glæde hos mig, da der kom nogle foto frem. På et af dem stod der hvem der havde afleveret dem til arkivet samt et telefonnr. Jeg ringede sammen aften til Jens Ove som han hed. Han inviterede min far og jeg til at komme til formiddagskaffe næste dag.

Næste dag skinnede solen fra en skyfri himmel og vi sad i haven og drak kaffe, imens vi fik en snak, Jens Ove fortalte at han havde afleveret alt det han havde fra slægten til den lokale arkiv. Vi fandt ud af at Jens Ove og min farmor var fætre og kusiner og at der var en kusine mere nede på Havnevejen. Efter et dejligt besøg gik vi ned og hilste på kusinen på Havnevejen. Jeg fik også efterfølgende talt i telefon med hende og hun sendte mig nogle foto at mine oldeforældre da de blev gift.

Hun fortalte også om sin bedstefar og bedstemor (mine tipolde-forældre). Bedstemoderen var en sur og tyk kvinde der ikke bemærkede de mange børnebørn der boede i nærheden af hende, men bedstefaderen var en dejligt mand som talte med børnebørnene. Da bedstefaderen døde blev han på begravelses dagen ført fra sit hus og til kirken på en båre og alle børnebørnene gik foran båren og kastede rosenblade. Grethe som kusinen hed fortalte også at da Karl Ferdinand døde (min farmors bror) fik Grethe alt det slik han havde efterladt sig på hospitalet, Grethe var 11 år på det tidspunkt og hun kunne ikke spise det og fik lov til at smide det ud.