Den spæde start

Lige siden jeg har kunne huske, har jeg været interesseret i historie, især i min familiens historie. Som barn kan jeg huske hvordan jeg nød at komme på besøg hos min mormor og morfar på Amagerbrogade. Min mormor havde altid de sidste nye ugeblade, og jeg slugte dem råt, imens jeg sad i en lille sofa med et glas portvin. Da jeg var omkring 12 år begyndte jeg at spørge ind til familiens historie og jeg begyndte at skrive alt ned. Flere gange, siden hen, har jeg både fået bekræftet men også afkræftet nogle at historierne.

En af historierne gik ud på, at både min morfar og mormor havde haft en bror der døde som spæd og hed Alf. Den historie passede ikke helt, min morfar’s bror der døde hed Alf men min mormor’s afdøde bror hed Frank.

En anden historie var at min morfar’s bedstefar ikke kunne udtale min mormor’s navn: “Ragnhild” fordi han var svensker, Jeg har sidenhen fundet ud af at bedstefaderen var dansker, så hvorfor han ikke kunne udtale hendes navn står hen i det uvisse. Men bedstemoderen’s første mand var svensk.

Min mormor fortalte også at min oldefar havde en søster der hed Violet. Hende gik der rigtig mange år med at lede efter, men hende har jeg fundet nu.

alt dette har betydet at jeg har fordybet mig i min slægt i over 30 år. Jeg startede på mit første aftenskursus i 1989 – faktisk på dagen hvor jeg blev 23 år.

Vi fik en masse information og teoretisk viden og dernæst aflagde vi først Stadsarkivet i København et besøg, dernæst Landsarkivet på Jagtvej og til sidst Rigsarkivet i København.

Jeg kan stadig huske følelsen af at have fundet min oldefar Michael Nøhr i kirkebogen – det var den første ane jeg fandt.

Efterfølgende brugte jeg mange lørdage fra kl. 09:00 – 16:00 på diverse arkiver i København.

Første gang jeg var på en lokal arkiv var i Løgstør i 1992 og ferier blev brugt i Sverige, nord jylland og andre steder hvor mine aner havde haft deres liv.

Siden kom internettet og der kom flere og flere hjemmesider om slægtsforskning som betød at jeg kunne lave meget hjemmefra.

Jeg har fundet meget og i flere år har jeg fået mere og mere kød på slægten og besøgte mange steder, hvor mange af mine aner har haft deres historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *