Min farmor – Agnes f. Sørensen fra Grenå

Min farmor blev født i november måned i 1919 i Gammel Sogn i Grenå. Hun flyttede til Sjælland i 1940 og det var her hun blev gravid. Da hun var enlig henvendte hun sig til mødrehjælpen der hjalp hende med hensyn til plejeaftale, ting til barnet og andre juridiske spørgsmål. Aftalen blev at barnet skulle i pleje hos hendes broder Richardt og hustruen Ellen.

Agnes udpegede en mand der hed Karl Frederik Kruse Nielsen til at være faderen. Han nægtede og påpegede det kunne være en anden mand – Karl blev dømt til at være faderen. Det efterfølgende år blev min farmor gift med Herluf Aksel Jensen Duun. Jeg ved desværre ikke meget om Agnes’ barndom og hun døde allerede i 1980 – 60 år gammel.

Som barn tilbragte jeg mange week-ender hos min farmor i deres kolonihave i Kongelunden på Amager, og som jeg husker at det var altid dejligt at besøge hende og min farfar. De havde en hund der hed Pan. Jeg kan huske at der altid var en masse hundehår i deres hjem og når man spise varmt mad var kartoflerne altid meget saltet.