Ester og Hans Børge Sørensen

Moster Ester og Hans Børge var min mormor’s kusine og mand. De var samtidige meget tætte med mine bedsteforældre og var en del af familien når der blev inviteret til fødselsdage og andre mærkedage.

Jeg havde igennem flere år kontakt til Ester og Hans Børge’s datter Elsebet Westphalen og jeg besøgte hende og hendes mand på deres gartneri i Slagelse. Jeg kan bla. huske engang hvor, vi besøgte dem sammen med min mormor, og vi viste moster Ester (der var dement på det tidspunkt) et ukendt foto jeg havde fået fra USA. Det første hun udbryder da hun så det var “jamen det er jo mig og Klara”.

Det blev en god eftermiddag og også den sidste hvor min mormor og Ester så hinanden, da Ester senere det år sov stille ind.

Onkel Hans Børge og hans familie kom fra Sengeløse, hvor hans forældre havde gården “Bondehøjgård”. Elsebet har lavet en fortælling om familien, som jeg her vil gengive nogle udpluk fra.

Min fars familie stammer fra Sengeløse og han voksende op med sinde seks søskende.”

“Min far og hans bror Birger, efter nedennævnte billedet var taget, gik de ud og røg i smug og brændte hul i tøjet og fik en ordentlig skideballe.”

Fra venstre: Hans Børge på skødet af sin mor, Niels, Birger, far, Povl, Søren, Hanne og Sofie
Foto: Elsebet Westphalen
BIrger og Hans Børge
Foto: Elsebet Westphalen

Min far’s bror Povl, var svækket af den engelske syg og kunne derfor ikke tale, han blev mere og mere svagelig, alligevel blev faderen der døde først og da hans grav blev gravet, blev det særlig dyb, så når Povl døde kunne han være på familie gravstedet. Det skete så dagen efter hans far’s begravelse.

Niels Sørensen
foto: Elsebet Westphalen

Hans Børge’s bror Niels Sørensen kørte motorløb, det vi idag kalder speedway. Niels kørte mange løb i Danmark og i udlandet. Han blev blandt andet europamester i 1928.

Niels Sørensen
foto: Elsebet Westphalen