Sven og Mette Marie – mine 2 x tipoldeforældre og deres børn

Et typisk Svensk hus i Loshult
Loshult Kirke i Sverige

Sven Svensson Ek blev født i Sverige i 1837, nærmere bestem i sognet Loshult. Hans opvækst var i Lilla Stockhult inden han emigreret til Danmark. Jeg har fundet ham i Färlöv i 1855 inden han rejste til Danmark.

Sven kom til Ingerslevgård i Udby på Djursland hvor han var tjenestekar – jeg har fundet ham i folketællingen fra 1860, hvor han tjente på gården.

Efter Sven tjente på Ingerslevgård kom han til Holbækgård hvor han mødte Sidse, og Mette Marie, han gjorde begge kvinder gravide og Sidse fødte en datter Ane Svendsen den 27. september 1867 og tre dage senere fødte Mette Marie Knudsen en søn der kom til at hedde Knud – Sven’s datter Ane døde allerede et par måneder senere.

Enden på den historie er at Sven vælger at gifte sig med Mette Marie Knudsen i 1869 i Holbæk Kirke på Djursland, da venter hun sig igen med Sven og føder et par måneder senere.

Sven og Mette Marie får otte børn imellem 1867 – 1883 som jeg vil fortælle mere om på de næste sider.

I 1899 – da var Sven 42 år gammel søgte han om Dansk statsborgerskab. Jeg har fundet sagen på RIgsarkivet og det er her man får indblik i hvad Sognerådet har skrevet om han og han skriver også selv om sin familie.

Ansøgningen så
Sven kunne blive
dansk statsborger

Sven dør i 1902 et par år efter at han er blevet dansk statsborger og bliver begravet i Estruplund, hans kone Mette Marie bor forsat i den lille by Ingerslev hvor de havde boet i mange år sammen, Mette Marie flytter på sine ældre dage til Voer Alderdomsasyl hvor hun sover stille ind i 1926.