Søren Rasmus og Ane Johanne – Mine oldeforældre og deres børn

Min oldefar Søren Rasmus Sørensen blev født i 1891 i Grenå og boede de første år hos sine forældre på Bredstrup Mark i Grenå. Som 10-årige finder jeg ham i folketællingen for Fjellerup Sogn, hvor han bor hos sin farmor. Han vendte dog efter et par år tilbage til sin far og mor i Grenå.

Søren blev i 1914 gift med Ane Johanne Mikkelsen, da de var hhv. 22 og 18 år. Søren Rasmus Sørensen forsørgede familien som vodbinder, men fattigdommen var stor hos dem.

Deres første barn, datteren Edith bliver født i 1915 og knap 11 måneder efter kommer sønnen Ejgil til verden, begge børn døde i 1916 få måneder efter hinanden. Derefter kommer Richard Emil, Agnes og Karl Ferdinand og hvordan deres barndom har været ved jeg desværre ikke.

Min oldefar Søren Rasmus døde 2. juliedag i 1936 af en blodprop.

Ifølge min farmor fandt min oldemor ham i en lænestol i stuen.

Søren’s dødsattest

Efter Søren’s død blev Ane boende på Markedsgade i Grenå med børnene Richard og Agnes og hun tjente til dagen som afløser på sygehuset. Ane flytter i 1940’erne til København og kommer til at arbejde for en læge i Herlev. Ane døde som kun 55-årige i 1950 og blev begravet på Grenå Kirkegård.