Min svenske tipoldefar

Jeg har igennem de første mange år koncentreret mig om min mormor’s slægt inden jeg en dag startede på min morfar’s slægt.

Jeg havde altid fået at vide at min oldefar Anton Svensson, var født i Sverige. Jeg gik på Københavns Stadsarkiv og fandt ham født i De Classenske Boliger dog med en svensk far og dansk mor. Dejligt endelig at finde ud af at oldefar var født i Danmark og det i stedet for var min tipoldefar der var født i Sverige.

Mit næste skridt – som foregik på en rigtig varm sommerdag, – hvor jeg besøgte Frederiksberg Stadsarkiv for at se om jeg kunne finde ud af noget mere om min svenske tipoldefar.

Jeg fortalte arkivaren navnet på min tipoldefar – Alexander Svenson – og arkivaren tilbød at finde nogle arkivalier frem til dagen efter. Om aften modtog jeg en mail fra ham med få informationer. Nemlig hvor Alexander havde boet i København og Frederiksberg inden han blev gift med min tipoldemor Johanne Marie Hørup. Ligeledes informeret han mig om at Alexander var ankommet fra Boarp i Sverige.

Jeg skyndte mig at skrive i Slægt og Data’s forum, samme aften om der var nogen der kunne slå om i de svensker arkivalier. Næste morgen lå der en besked med informationer om afrejsedato for Alexander og da der er rigtig mange steder i Sverige der hedder Boarp fik jeg bekræftet hvilken län min tipoldefar kom fra.

Tasken blev pakket og bilen startet og så kørte jeg til Sverige. En tur på 3 timer men hvilken oplevelse det var at se hvor Alexander kom fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *