Min morfar – Paul Alex Jørgen Svenson født på Frederiksberg.

Ulrich, John og Paul på stranden
Paul med sine soldaterkammerater i Vordingborg

Min morfar blev født på Frederiksberg i februar måned i 1917. Han gik på Jagtvejens skole og inden skolen begyndte var han allerede i gang med at bringe aviser ud indimellem var han så heldig at hans mor hjalp ham. Paul var soldat i Vordingborg og allerede på det tidspunkt var han kæreste med min mormor.

Paul var til sin mor’s store ærgrelse ikke interesseret i at få en uddannelse som alle sine andre søskende. Paul arbejde på Pyrolyseværket som arbejdsmand. Under krigen arbejdede han som en del andre i Tyskland så han kunne forsørge sin familie. Paul døde i 1983 og ligger begravet på Sundby Kirkegård.

Mange af de historier jeg har i dag, har jeg fået fortalt af min mormor, og min morfars to søskende, broderen John og søsteren Inge som i en høj alder stadig lever. Under en af samtalerne med John, fortalte han mig at han for mange år siden var blevet ringet op af en kvinde, der mente han var hendes fra. Da han skulle hente papir og blyant for at skrive hendes nr. ned kom han til at lægge røret på telefonen. Rigtigt ærgerligt da han gerne ville lære hende at kende og hun efter den episode ikke har kontaktet ham siden. Kvinden kom fra Bornholm, så sidder du og læser dette, og kan nikke genkende til denne fortælling, så skriv til mig.